Head YOUTEK IG Extreme – екстремното оръжие на Азаренка, Любичич и Гаске


Eдна от най-предпочитаните серия ракети сред професионалистите Head YOUTEK IG Extreme. С нея играят Виктория Азаренка, Иван Любичич, Михаил Южни, Ришар Гаске, Светлана Кузнецова, Сесил Каратанчева.

The Youtek IG Extreme са ракети, предназначени за тенисисти, обичащи атакуващия стил на игра. Кордажът е наплетен 16х19 (хоризонтални/вертикални линии), което ще ви помогне да добавите допълнителна доза спин в удара ви. Размерът на главата е 100 кв. инча, а ненаплетена ракетата тежи 315 грама (Pro серията) и 300 грама (MP серията).

Впечатление прави и променената геометрична форма на ракетата, като този модел е с малко по-широка и по-закръглена форма на главата. Това води до повече топспин и сила при нанасянето на удар, или поне такава е идеята на производителите.

В Head YOUTEK IG Extreme Pro са използвани три ключови технологии:

Teflon Grommets: Използва се Teflon, който е полимер, намаляващ триенето и забавящ движението на кордажа, когато той е в контакт с дупките (втулките) на рамката. Новите ракети с Teflon създават лубрикиращ ефект в основния материал и позволяват на кордажа да се движи през дупките на ракетата почти без триене, което означава по-малко загуба на енергия и повече сила.

d3o: Това е специален материал, от който е изградена ракетата и който се “нагажда” към играта ви. Молекулите на материала се “заключват” при по-силен удар, а при по-слаб остават раздалечени една от друга. Ефектът – ударите от основната линия са с много по-голяма сила, а късите топки и слайсовете с по-голяма точност.

Innegra: Използване на влакна с много ниска плътност, които са интегрирани в графитния материал, от който е изработен рамката на ракетата и водят до по-голяма стабилност и по-малко вибрации при удара.

Заключение:
Head YOUTEK IG Extreme е ракета, подходяща за тенисисти, обичащи атакуващия стил на игра и дава възможност за допълнителна сила и спин в ударите ви. Или както казва Иван Любичич – “Самото име Extreme говори достатъчно – екстремна сила, екстремен спин, а с новия дизайн и много агресивна”.

One thought on “Head YOUTEK IG Extreme – екстремното оръжие на Азаренка, Любичич и Гаске

  1. Здравейте! Получих ракетата и още не мога да си намеря място от радост. Благодаря на всички от фирмата за учтивото и компетентно отношение, за бързината и точността! Екипа Ви е страхотен! Това е и причината за пристрастрастяването към “Хед” на мен и на сина ми. От две години сме нещо като подвижен шоурум на марката! Всеки път като сме двамата на корта ни бъзикат, че пак има ден на отворените врати на Хед! Май се поотплеснах малко ама това е от напредването на възрастта:) От сърце Ви желая да сте здрави,а бизнеса Ви да стигне до пълна хегемония на пазара! Успех !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>