Сьодерлинг, Азаренка и Шарапова са четвъртфиналисти на Ролан Гарос’2011


Финалистът от последните две години Робин Сьодерлинг (HEAD YouTek Prestige MP) се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на Франция по тенис. Поставеният под номер 5 Сьодерлинг победи представителя на домакините Жил Симон (HEAD YouTek Prestige MP) с 6:2, 6:3, 7:6(5) след 2:16 часа игра. Шведът доминираше изцяло в първите два сета, които спечели за малко повече от час.

***********************

Поставената под номер 4 в основната схема Виктория Азаренка (HEAD YouTek IG Extreme Pro) се класира за четвъртфиналите на “Ролан Гарос”, след като победи с 6:2, 6:3 сънародничката си Екатерина Макарова. Така в следващата фаза на надпреварата представителката на Беларус ще се изправи срещу кийката На Ли. Двете ще се борят за място на полуфиналите в турнира за първи път в кариерите си.

***********************

Мария Шарапова (HEAD YouTek IG Instinct) се класира за четвъртфиналите на Ролан Гарос след победа със 7-6(4) 7-5 над Агнешка Радванска, но успехът не дойде никак лесно.
В опит да изравни най-доброто си постижение на Ролан Гарос и да се класира за полуфиналите, Шарапова ще се изправи срещу Андреа Петкович.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>