Бердих остана втори в Мадрид

Томаш Бердих (HEAD YouTek IG Instinct MP) остана втори на финала в Мадрид след равностоен мач срещу Федерер. Мачът започна кошмарно за Федерер, който допусна пробив още в първия си сервис-гейм и това позволи на Бердих да натрупа стабилна ранна преднина от 3:0. Чехът успя да задържи удобния аванс и взе първия сет. Във втория сет ролите се размениха и този път швейцарецът дърпна с 3:0 в резултата, а след това с 4:1 и 5:2. При 5:3 Роджър сервираше за затваряне на втората част и дори имаше сетбол при 40:30, но Томаш успя да се пребори за гейма, след което спечели своето подаване и изравни за 5:5. Тайберкът изглеждаше близо, но в 12-ия гейм Федерер реализира решаващ пробив и изпрати мача в трети сет, който трябваше да определи шампиона.

В решаващия трети сет играта вървеше без пробиви до 4:3 в полза на Федерер. В осмия гейм швейцарецът стигна до три поредни брейкпойнта при 0:40, но чехът ги спаси с помощта на отлични сервиси и асове. Двойни грешки обаче попречиха на Бердих да спаси подаването си и Федерер се доближи много до титлата при 5:3 и свой сервис. И тук, както и в предния сет обаче, Федерер се пропука и не успя да се възползва от ситуацията – Бердих проби и спечели подаването си, изравнявайки за 5:5. Швейцарецът поведе с 6:5, а след това отново притисна Бердих в подаването на чеха. Томаш спаси 3 мачбола, но в крайна сметка се предаде и трябваше да се примири с поражението.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>