Шарапова: Защо Серина не играе така срещу другите? :-)

През тази седмица Мария Шарапова (YouTek IG Instinct MP) ще се опита да защити титлата си на супер турнира в Рим, където през изминалия сезон победи Саманта Стосър във финалния сблъсък. Утре рускинята ще започне участието си в италианската столица, а в първия си мач ще срещне Кристина Макхейл.

Днес Мария даде интересно интервю, в което определи Серина Уилямс като най-трудната съперничка, която може да срещне по пътя си към нова титла в Рим. Припомняме ви, че именно американката спря Шарапова на синия клей в Мадрид след успех с 6-1 6-3, а след това триумфира с титлата и увеличи победната си серия на 13 поредни спечелени двубоя на клей през този сезон.

“Наблюдавах някои от предишните ѝ мачове, а след това тя излиза срещу мен и забива 13 аса. Защо не играе така срещу другите?”, пошегува се рускинята, която има само две победи от общо 11 срещи със Серина. “Поласкана съм, че играе по този начин срещу мен. Тя сервира много добре, цели линиите и прави асове дори на втори сервис. Ако я срещна отново, ще бъде готова. Разиграванията на клей са много по-тежки, защото са продължителни, но определено трябва да имаш вяра в себе си, че си силна. ”

Шарапова започна сезона на клей с триумф на силния турнир в Щутгарт и това ѝ дава допълнителна увереност, че отново може да спечели турнира в Рим, а спомените ѝ от миналогодишното издание изглежда са още ярки.

“Чувствам се много по-удобно. По това време през изминалата година започнах да повишавам самочувствието си. Тогава се приспособявах към новата ракета и ми отне известно време, за да се почувствам комфортно, но успях да навляза в ритъм и тук постигнах сериозен успех, особено като се има предвид добрите тенисистки, които победих по пътя към титлата”, допълни рускинята.

“Клей сезонът е кратък и трябва да си готова физически. Често има периоди, в които за пет дни играеш няколко тричасови мача, така че трябваше да повиша ефективността по отношение на физическото възстановяване. Наясно съм с тялото си и знам колко ми трябва, за да се възстановя”, завърши Шарапова.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>