Джокович: Рафа е най-добрия на клей, но знам че мога да го победя

Новак Джокович (Head YouTek IG Speed MP) се класира за втора поредна година за финала в Рим, а в спора за титлата отново ще се изправи срещу Рафаел Надал.

“И двамата сме много здрави физически и сме готови да покажем най-доброто от себе си в неделния мач. Имаме страхотно съперничество. Той е тенисистът, срещу когото съм играл най-много в кариерата си и между нас няма никакви тайни. Очаквам хубава битка. И двамата искаме да спечелим този трофей преди да пристигнем в Париж за Ролан Гарос”, коментира Ноле.

“Да играеш срещу Рафа винаги е голямо предизвикателство. На клей той е най-добрият тенисист в историята, но след 2011 г. знам, че мога да го победя. Трябва да се възползвам от шансовете си и да не му позволя да ме движи наоколо.

Наясно съм с неговите качества, особено на тази настилка, и знам, че тя му подхожда изключително добре. Ще се опитам да се подготвя и да бъда на 100% за неделя. Физически се чувствам добре, както винаги съм много силно мотивиран и се надявам на успех”, добави Ноле.

“На полуфиналите срещу Федерер изиграх най-добрия си мач на клей за тази година. Знаех, че тенисист с неговите качества може да направи обрат по всяко време и точно това се получи при 5-4 във втория сет.

В Рим той печелеше своите мачове по повече от убедителен начин и знаех, че трябва да покажа най-доброто от себе си. Трябваше да започна мача, вярвайки, че мога да победя. Играх наистина много добре от началото до самия край. Ретурът ми бе перфектен, а освен това често го карах да играе още и още един удар. Чувствах се наистина много добре на корта”, завърши Джокович.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>