Мъри с победа въпреки болките

Четвъртият в света Анди Мъри (HEAD YouTek Ig Radical Pro) се класира за третия кръг на Откритото първенство на Франция след измъчен успех над финландския тенисист Ярко Ниеминен с 1:6, 6:4, 6:1, 6:2 след 2 часа и 30 минути игра. През първата част шотландецът очевидно не стоеше добре на корта и чувстваше силни болки в гърба. Той сервираше трудно и поиска медицински таймаут, когато изоставаше с 0:4. След намеса на терапевта на Мъри, той се върна на корта и дори направи пробив, но въпреки че всички очакваха да доиграе сета и да се откаже, той продължи.

Мъри все още усещаше болка и допусна нов пробив още при първото си подаване, но успя да го върне в седмия гейм и при 5:4 стигна до три сетбола, като не пропусна да реализира още първия, за да изравни резултата.

В третия и четвъртия сет Мъри доминираше тотално на корта и по нищо не личеше да чувства болка. Той даде само три гейма на съперника си и се класира за следващата фаза, където ще играе със Сантяго Хиралдо, който се наложи над Бърнард Томич със 6:4, 6:1, 6:3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>