Пиронкова и Гаске следващата седмица в Ийстбърн

През следващата седмица Цветана Пиронкова (YouTek IG Instinct MP) ще започне любимия си сезон на трева на турнира в Ийстбърн, където в първи кръг ще се изправи срещу водачката в основната схема и намираща се под №3 в световната ранглиста Агнешка Радванска.

Полякинята води с 8-1 в преките двубои, а в тези осем загубени мача Цвети е спечелила само един сет. Победата на първата ни ракета е през 2007 г. на турнира в зала в Париж, а на трева Радванска е спечелила и двата мача, като любопитна подробност е, че и двата бяха на Уимбълдън – 7-5 7-6(5) през 2006 г. и 6-2 6-1 година по-късно.

За Пиронкова това ще е седмо участие в Ийстбърн като от 2006 г. насам не е изпускала турнир, но никога досега не е преодолявала първи кръг на основната схема. Най-близо бе през миналия сезон, когато даде само гейм на Серина Уилямс в първия сет, но в крайна сметка отстъпи с 6-1 3-6 4-6.

Водач в основната схема на турнира е Ришар Гаске (HEAD YouTek IG Extreme Pro), а в неговата половина са Бърнард Томич, Маркос Багдатис, Анди Родик и играещият днес полуфинал в Куинс Сам Куери.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>