Хаас: Това бе една от най-хубавите седмици в кариерата ми

Германецът Томи Хаас (HEAD), който участва с “уайлд кард” на турнира в Хале, изненадващо стигна до титлата след успех в два сета (7:6(5), 6:4)срещу световния номер 3 Роджър Федерер. Заемащият 87-ото място в класацията на ATP призна, че е бил наистина изумен от победата си.

“Това бе една от най-хубавите седмици в кариерата ми, но едва ли ще мога да осъзная какво съм направил в следващите няколко часа, заяви Хаас, за когото това е 13-и трофей от ATP. – Ако някой ми бе казал преди финала, че ще победя Роджър Федерер – може би най-великият тенисист в историята, щях да помисля, че е луд”, допълни 34-годишният германец.

Федерер също не спести комплименти за представянето на съперника си. “Наистина съм впечатлен от играта на Томи. Той заслужи победата. Не тряваше да допускам да загубя първия сет, това беше моята грешка. След това Томи се възползва от момента и стигна до успеха”, обясни швейцарецът, който преследваше своята шеста титла от надпреварата и общо 75-а в кариерата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>