Цвети срещу Цибулкова на старта на Олимпиадата

Цветана Пиронкова (HEAD YouTek IG Instinct MP) и Григор Димитров ще представят България на Олимпиадата в Лондон, а провелият се жребий отреди Гришо да се изправи срещу Лукаш Кубот в мач от първи кръг, докато противничка на Цвети ще е Доминика Цибулкова.

За Цветана Пиронкова това ще е второ участие на Олимпийски игри, а първото бе през 2008 г. в Пекин, където преодоля първи кръг след победа над Марта Домаховска, но във втори загуби от Доминика Цибулкова. Сега Цвети ще започне участието си с мач именно срещу Цибулкова в опит да вземе реванш за отпадането си преди четири години. До този момент Цвети и словачката са се срещали цели пет пъти, в които първата ни ракета е спечелила само един сет. Един от тези двубои бе преди точно четири години, когато Цибулкова достигна до успеха с 6-2 6-2 на Олимпиадата в Пекин, а сега Пиронкова ще има шанс да вземе  реванш и то именно на любимите си кортове на Уимбълдън.

Словачката се намира в страхотна форма и в момента заема №13 в WTA ранглистата, което е с една позиция по-назад от рекордното ѝ класиране. В преките двубои Цибулкова води с 5-0, а в тези пет мача Цвети е взела само един единствен сет. Ако пловдивчанката вземе реванш, то във втори кръг ще се изправи срещу Флавия Пенета или Сорана Кърстя. Мачът между Цветана Пиронкова и Доминика Цибулкова е втори на корт №16, като преди него има само една среща на двойки и се очаква да започне около 14:30-15:00 ч. българско време

Срещите от първи кръг при мъжете и жените започват в събота, а телевизионните кортове, които ще могат да се гледат на живо в интернет и по телевизията, са Централния, както и кортове №1, №2, №14 и №18, а на останалите седем, на които ще се провеждат двубои, няма да има камери. Всички мачове ще са във формат два от три сета с изключение на финала при мъжете, който ще е три от пет сета.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>