Златният Анди

Анди Мъри (HEAD YouTek Radical Pro) се окичи със златния медал на Олимпиадата, а това бе не само най-големият успех в кариерата на 25-годишния шотландец, но на Острова го определиха и като най-големия успех на британския мъжки тенис.

“Не знам какво е чувството да спечелиш турнир от Големия Шлем, защото не съм го правил, но за златен медал мога да ви уверя – усещането е страхотно! В кариерата си съм имал доста тежки загуби, но това бе най-добрият възможен начин да се възстановя от неприятните емоции, свързани с финала на Уимбълдън”, сподели щастливият победител.

“Тенисът на Олимпийските игри става все по-популярен, тъй като вече играят най-големите звезди. За мен това е най-голямата победа в живота ми. Никога няма да забравя този мач. Радвам се, че вече успявам да се справя с трудните ситуации значително по-добре в сравнение с миналото. Вече се чувствам много по-комфортно на корта”, добави още златният медалист.

“Никога не съм очаквал да спечеля с подобен резултат. С трудните ситуации се справих по-добре, отколкото в миналото и сега се чувствам много по-сигурен на корта. Днешната победа бе най-голямата в живота ми. Не очаквах подобно нещо в началото на седмицата. Надявах се да стигна до заключителната фаза на турнира, но днес просто се чувствах изключително свеж. Невероятно е! Въобще не бях нервен, освен преди началото на мача”, завърши шотландецът.

Всъщност Мъри имаше шанс да спечели втори златен медал, но за съжаление на домакините тандемът Анди Мъри / Лора Робсън отстъпи с 6-2 3-6 [8-10] на Виктория Азаренка / Макс Мирний във финала на смесени двойки, започнал два часа след този на сингъл.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>