Мъри не е сигурен за Торонто

Анди Мъри (HEAD YouTek Radical Pro) записа най-големия успех в своята кариера, след като спечели златния медал на Олимпийските игри в Лондон, надигравайки във финала с 6-1 6-2 6-4 Роджър Федерер – тенисистът, който на три пъти сломи надеждите на шотландеца за първи трофей от Големия шлем.

“Надявам се, че това ще ми даде нужната увереност за предстоящия US Open и ще успея да имам малко повече вяра в собствените си възможности, отколкото в миналото. Дано да успея да достигна до заключителната фаза на турнира и да си дам шанс за спечелването на титлата”, сподели Мъри.

“Това бе много важен мач за мен, а същото се отнася и за Роджър. Сигурен съм, че той много е искал да спечели златния медал, защото това е едно от отличията, които все още не е успял да спечели в своята кариера на сингъл. Да спечеля  по начина, по който го сторих, прави тези загуби в миналото малко по-преодолими. Това ще ми помогне с начина, по който подхождам към срещите от Големия шлем и ще ми помогне да се превърна в по-добър тенисист”, добави шотландецът

“Трябва да бъда внимателен през следващите няколко седмици, да не се натоварвам прекалено и да бъда в най-добрата си форма за US Open, защото изминаха няколко тежки месеца”, коментира Мъри, който именно на Откритото първенство на САЩ ще се опита да спечели и първа титла от Големия Шлем. Шотландецът добави още, че днес ще замине за Канада и ще вземе решение дали да участва на Мастърса в Торонто, след като види дали е добре физически.

“Беше очевидно, че Анди ще се превърне в страхотен тенисист. Той започна да играе по-агресивно и вече е много постоянен. Бях много щастлив за него, че успя да донесе златния медал за Великобритания”, сподели загубилият финала Роджър Федерер по повод представянето на Мъри на Олимпийските игри.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>