Шарапова се отказа от Монреал

Мария Шарапова (HEAD YouTek IG Instinct MP), която само преди четири дни игра финал на Олимпиадата, очаквано се отказа от участие на силния турнир в Монреал, а официалната причина е вирусно заболяване. Реалната – Маша има нужда от време за почивка и възстановяване преди предстоящите битки на US Open.

Рускинята имаше реални шансове да се завърне под №1 в света още през следващата седмица, като за целта трябваше просто да достигне с един кръг по-напред от Виктория Азаренка на турнира в Монреал, но изглежда за Маша по-важно е доброто възстановяване и това да бъде готова за Открито първенство на САЩ.

“Разочароващо е за феновете и за всички нас, но това е част от играта”, коментира Южен Лапиер – директор на турнира. “Мария показа изключителен професионализъм, пътувайки до Монреал, появявайки се на мястото, където се провежда турнира и опитвайки се да тренира, въпреки че през цялото време не се чувстваше добре.”

Шампионката от миналата година в Монреал Серина Уилямс още преди началото на състезанието обяви, че няма да участва. Все пак  Виктория Азаренка и Агнешка Радванска ще играят.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>