Мъри се отказа от Торонто заради контузия

Олимпийският шампион от Лондон Анди Мъри (HEAD YouTek IG Radical Pro) се отказа от по-нататъшно участие в турнира “Роджърс къп” в Торонто заради контузия в коляното. Шотландецът нарани крака си в сряда вечерта, когато изигра срещата си от втория кръг на турнира срещу италианеца Флавио Чипола. Мъри трябваше да се изправи срещу канадеца Милош Раонич вчера, когато абсолютно всички мачове бяха отложени заради дъжд. След отказването на световния номер четири обаче, представителят на домакините се класира директно за четвъртфиналите на турнира от сериите “Мастърс”.

“Обикновено преди да започне сезонът на твърди кортове, имам около 10 дни на разположение да се подготвя. Не съм прекарал достатъчно време на тази настилка и не искам да се нараня още. Затова реших да не играя повече” – коментира Мъри решението си.

Златният медалист от Игрите в Лондон сподели още, че не е сигурен дали ще вземе участие в турнира в Синсинати, който започва следващата седмица. От него вече се отказа третият в света Рафаел Надал.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>