Цвети започва днес в 18ч

Цветана Пиронкова (YouTek IG Instinct MP) ще започне днес участието си на силния турнир в Синсинати с награден фонд $2,168,000, където в среща от първи кръг ще се изправи срещу 19-годишната представителка на домакините Слоун Стивънс.

Срещата между двете е първа в програмата на корт №9 и ще започне от 18:00 ч. българско време. Телевизионните кортове през тази година са Централния, Grandstand и корт №3, но не и този, на който е двубоят на Цвети и мачът ще може да се проследи единствено чрез официалния лайвскор на турнира.

Това ще бъде първа среща между Пиронкова и намиращата се в момента под №49 в световната ранглиста Слоун Стивънс. Ако пловдивчанката успее да преодолее съпротивата на днешната си съперничка, ще си осигури 70 точки за световната ранглиста, а във втори кръг ще се изправи срещу италианката Камила Джорджи, която изненадващо отстрани Франческа Скиавоне с категоричното 6-1 6-3.

Букмейкърите обявиха американката за фаворитка в срещата с коефициент 1,66, докато победа за Цветана Пиронкова е оценена с 2,10.

През днешния ден, отново от 18:00 ч., на корт №10 ще излезе състезаващата се за Казахстан Сесил Каратанчева (HEAD YouTek IG Extreme MP), която преодоля квалификациите, а на старта на основната схема ще се изправи срещу Кики Бертенс. Успех срещу холандката би донесъл на Сесил нови 70 точки за ранглистата, благодарение на които ще се завърне в Топ 90, а във втори кръг ще срещне бившата №1 Каролине Возняцки.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>