Ноле: Имах един страхотен съперник

Новак Джокович (Head YouTek IG Speed MP) се намираше в невероятна серия от 27 поредни победи на турнири от Големия шлем, повеждащи се на твърди кортове, но на тази поредица бе сложен край, след като сърбинът отстъпи с 6-7(10) 5-7 6-2 6-3 2-6 на Анди Мъри в спора за трофея на тазгодишното издание на US Open.

“Без съмнение всяка загуба на финал от Големия шлем е тежка. Разочарован съм, че загубих срещата, но знам, че дадох всичко от себе си. Наистина се опитах да се преборя за обрат, но от другата страна на корта имах един страхотен съперник. Той заслужаваше да спечели тази титла от Големия шлем повече от всеки друг, защото през последните години бе постоянно сред топ тенисистите. На няколко пъти бе толкова близо, но загуби предишните си четири финала. Този път успя да спечели, така че просто искам да го поздравя. Днес той доказа, че е шампион и определено заслужава да бъде там, където се намира в момента”, сподели сърбинът.

“Той игра много добре. И двамата изпитвахме затруднения с условията – понякога правехме голям брой непредизвикани грешки, но имахме и много страхотни разигравания. Условията в двете части на корта са напълно различни, защото е изключително трудно да сервираш срещу вятъра, но в крайна сметка бе едно и също и за двамата. От решаващо значение бе началото на петия сет. Не трябваше да допускам двата поредни пробива, защото след това бе изключително трудно да се завърна в резултата. Той успя да сервира страхотно, точно когато бе нужно, и го поздравявам за това. Чувствам се доволен и горд от представянето си, защото дадох всичко от себе си, а това е целта ми във всеки един мач”, добави бившият №1, който изглежда решен отново да се завърне на тази позиция.

“Една от целите ми за тази година е в края на сезона да бъда под №1 в ранглистата. Ще се опитам да се възстановя от тази загуба и да продължа напред, преследвайки целите си”, добави Ноле.

А според Джокович, ще успее ли Анди Мъри (HEAD YouTek Radical Pro), подобно на самия него, да продължи с победите, след като вече направи своя пробив на турнирите от Големия шлем? “Според опита ми най-важното е да вярваш в себе си и наистина да разбереш какво е нужно, за да станеш шампион от Големия шлем и най-добрият тенисист в света. Анди разполага с всичко необходимо да стори това. Той е отдаден на тениса, голям професионалист е и е доказал това многократно с резултатите си през годините.

Ние от Топ 4 на ранглистата пренасяме играта на едно ново ниво и е страхотно да бъдеш част от толкова силна ера в мъжкия тенис. Определено през последните няколко години той натрупа опит, който му помогна да разбере, както е нужно да направи, за да бъде в позицията, в която се намира днес”, завърши Ноле.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>