Мъри: Не аз съм направил най-добрия сезон в тура

Първата ракета на Великобритания Анди Мъри (HEAD YouTek IG Radical Pro) спечели олимпийското злато в Лондон, както и титлата от Откритото първенство на САЩ, но въпреки това е на мнение, че неговите съперници Роджър Федерер и Новак Джокович са имали по-силна година. 25-годишният шотланец победи защитаващия трофея си от Ню Йорк Джокович в пет сета в Ню Йорк в понеделник и влезе в историята като първия тенисист, донесъл на родината си мейджър титла след Фред Пери през 1936 година.

“Не мисля, че аз съм направил най-добрия сезон в тура, определено не е така, каза скромно Мъри. – Да, последните месеци бяха невероятни за мен, но мъжкият тур не се ограничава само с турнирите от Шлема. Новак се представи страхотно в “Мастърс” сериите. Роджър си върна първото място в света. Хубаво е да се помни, че сезонът започва през януари и приключва през ноември. Има четири надпревари от Шлема, но и много други турнири, които да те изведат до номер 1 в света. Мисля, че ако си на върха в ранглистата, значи ти си най-добрият през годината. Според мен Роджър и Новак са най-добрите през сезона”, коментира шотландецът, който е трети в класацията на ATP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>