Отложиха мача на Цвети зарад дъжда

Цветана Пиронкова (HEAD YouTek IG Instinct MP) трябваше да започне в неделя участието си на силния турнир в Токио с награден фонд $2,168,000, но проливният дъжд над японската столица не позволи играта на страничните кортове дори да започне.

В крайна сметка организаторите взеха решение да отложат двубоя на българката срещу поставената под №16 Луцие Шафаржова за понеделник, а мачът е четвърти на корт №1. Програмата започва от 04:30 ч. сутринта българско време т.е. двубоят на Цвети се очаква да стартира около 09:00 – 11:00 ч.

Това ще бъде четъврта среща между Пиронкова и Шафаржова, а до този момент чехкинята води с 2-1 победи в преките сблъсъци. Пловдивчанката печели с 6-2 2-6 6-0 първия им мач през 2006 г., но година по-късно отстъпва на съперничката си с 3-6 7-6(5) 3-6 отново на турнира в Париж и с 1-6 6-3 0-6 на клея в Барселона през 2009 г. Цвети има и една победа на турнир при девойките, а мачът отново завърши в три сета.

Букмейкърите очаквано обявиха световната №17 за голямата фаворитка в срещата с коефициент от 1,38, докато победа за първата ни ракета е оценена с 2,80.

Ако българката успее да поднесе изненадата на старта на турнира, ще си осигури $11,300 от наградния фонд и 70 точки за световната ранглистата, а в спора за място в трети кръг ще се изправи срещу победителката от двубоя между Клара Закопалова и шампионката от турнира в Гуанджоу – Шу-Вей Хсиех.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>