Шарапова с трудна победа

Голямата фаворитка за титлата Мария Шарапова (HEAD YouTek IG Instinct MP) срещна изключително сериозни трудности още в първия си мач на турнира в Токио, но след три часа и десет минути здрава битка успя да пречупи съпротивата на 20-годишната Хедър Уотсън, побеждавайки я с 6-7(7) 6-3 6-4.

Маша определено не показа най-добрия си тенис, но за сметка на това отново се доказа като една от най-непримиримите тенисистки на тура. Рускинята направи стряскащите 67 непредизвикани грешки, 14 от които двойни, но се възползва по възможно най-добрия начин от слабия сервис на противничката си и в последните два сета стигна до цели шест пробива от общо девет гейма, в които посрещаше.

Въпреки множеството неточности в играта си Мария не спря да атакува от първата до последната точка и в крайна сметка смелата ѝ игра, и 44-те уинъра, се оказаха решаваща за крайния изход и за класирането ѝ на осминафиналите, където ще се изправи срещу Луцие Шафаржова, която в първи кръг отстрани Цвети Пиронкова (HEAD YouTek IG Instinct MP). Шафаржова се класира директно за трети кръг след като съперничката и Клара Закопалова се отказа поради контузия.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>