“Червена” и “бяла” група в Истанбул

Шампионатът на WTA в Истанбул започва във вторник, а ето какво показва и жребият за груповата фаза – Виктория Азаренка, Серина Уилямс, На Ли и Анджелик Кербер са в “червената” група, а Мария Шарапова, Агнешка Радванска, Петра Квитова и Сара Ерани са в “бялата” група.

В червената група големите фаворитки са намиращата се в страхотна форма Виктория Азаренка и имащата едва четири загуби през 2012 г. Серина Уилямс, но от друга страна там е и Кербер, която е единствената тенисистка без отрицателен баланс срещу американката – 1-1 в преките двубои. През 2012 г. На Ли се представяше на приливи и отливи, но пък навлезе ли в ритъм, китайката може да победи всеки.

В бялата група за Квитова важи същото – слаб сезон на фона на миналогодишния, но в зала Петра е изключителна и не бива да бъде отписвана. Шарапова (HEAD YouTek IG Instinct MP) и Радванска се открояват като фаворитки, а Ерани изглежда като тотална аутсайдерка на фона на това, че в Истанбул ще се играе на най-неудобната за нисичката италианка бърза настилка в зала.

Мачовете от груповата фаза ще се играят в периода вторник – петък като всеки ден ще има по три двубоя – два от едната група и един от другата. В събота са полуфиналите, а шампионката ще се определи в неделя. Всички срещи ще можете да проследите както в интернет, така и по Евроспорт.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>