Мъри: Успях да постигна неща, които до този момент ми се изплъзваха

Световният номер 3 Анди Мъри (HEAD YouTek IG Radical Pro) сподели пред медиите, че промяната в мисленето и психическата му устойчивост са в основата на чудесния му сезон. Именно това му помага да е удовлетворен дори и при загуба. Както е известно, първата ракета на Великобритания отпадна в 1/2-финалната фаза на заключителния за сезона турнир на ATP в Лондон след поражение срещу Роджър Федерер.

“Това, от което съм най-доволен, е представянето ми във важните мачове през тази година. Имах възможностите си и се възползвах от тях, каза шотландецът. – Все още има неща, които се надявам да усъвършенствам с течение на времето. Промяната в играта ми идва от това, че излизам за мачовете си с нагласата да ги спечеля, а не с мисълта просто да чакам съперниците ми да загубят. Искаше ми се сезонът да приключи с победа, но не се получи така. Въпреки всичко това е най-успешната година в кариерата ми. Няма никакво съмнение. Няма причина да гледам негативно, би било глупаво. Успях да постигна неща, които до този момент ми се изплъзваха”, обясни Мъри, който спечели златния медал от олимпийските игри, след което триумфира и с първия си трофей от Големия шлем – на US Open.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>