Феноменално спускане и нова победа за Линдзи

Линдзи Вон (HEAD) спечели спускането от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в Лейк Луис, записвайки 13-а победа в кариерата си в канадския зимен център. Вон допусна груба грешка в горната част на трасето, но с феноменално каране до края тя все пак финишира първа за 1:52.90 минута. Американката спечели и първото спускане за сезона на същата писта в петък.

Както и в първия старт в кампанията, на второ място се класира Стейси Кук (САЩ) с изоставане от 52 стотни от секундата. Трета на 62 стотни от секундата пък се нареди швейцарката Мариане Кауфман-Абдерхалден.

Линдзи Вон, която е носителка на Световната купа през миналия сезон, записа 55-и успех в кариерата си и води в генералното класиране с пълен актив от 200 точки. Кук е втора със 160 точки, а германката Мария Рийш (HEAD) е трета със 100 точки. Вон ще се опита да спечели и супергигантския слалом в Лейк Луис тази вечер, а ако успее, тя ще повтори постижението си от три поредни победи в канадския курорт от миналия сезон.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>