Цвети си пожела титла на WTA турнир за 2013

През този сезон Цветана Пиронкова (HEAD YouTek IG Instinct MP) достигна до три четвъртфинала на турнирите в Брюксел, Ийстбърн и Бостад, за първи път в своята кариера се класира за 4 кръг на US Open, а през ноември дори игра полуфинал на Турнира на шампионките в София. Ето и какво сподели първата ни ракета в интервю за официалния сайт на Женската тенис асоциация WTA.

За факта, че за четвърти път през последните пет години завършва сезона в Топ 50:
“Това беше много драматична година за мен, но като цяло съм доволна от представянето си. Успях да постигна по-постоянни резултати в сравнение с изминалия сезон, което бе една от моите цели. Определено най-големите ми постижения бяха достигането ми до четвърти кръг на US Open, както и третото място, на което завършихме заедно с Григор Димитров на Хопман къп – това бе едно вълнуващо преживяване. Разбира се, осъзнавам, че все още има много неща, върху които трябва да работя!”

За провеждането на WTA турнир в България:
“Това бе едно невероятно преживяване за мен. Да играя за първи път през родна публика на толкова високо ниво бе много вълнуващо, но в същото време и много трудно. Родната публика не бе развълнувана само за моите мачове, но и за тези на останалите състезателки! Страхотно е, че имаш домашен турнир. Това беше нещо ново за самата мен.

София се справи много добре като домакин. Организацията на турнира бе перфектна и искам да благодаря на Българската федерация по тенис за предоставената възможност да участвам в състезанието. Също така благодаря на “Qatar Airways” и всички спонсори, които помогнаха това да се случи. Освен това получихме пълна подкрепа от българското правителство и министър-председателя, а това бе ключово за успеха на турнира.”

За това, дали е имала време за почивка след края на сезон 2012:
“О, да! Имах две седмици почивка, но не съм ходила на някакво специално място. Просто исках да остана вкъщи, да излизам с приятелите си и като цяло да правя нещата, които по принцип нямам възможност да сторя!”

За подготовката си за предстоящия сезон:
“В момента тренирам усилено! Сега съм си вкъщи в Пловдив, където обикновено се подготвям, и работя върху подобряването на всички елементи от играта ми, а най-вече върху физическата си подготовка, за да може тялото ми да бъде готово за следващия сезон.”

За целите си през 2013 г.:
“Ще бъде страхотно, ако успея да спечеля титла на WTA турнир!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>