Мъри за победата: Мисля, че си свърших добре работата

Шампионът от Откритото първенство на САЩ Анди Мъри (HEAD YouTek  Radical Pro), който спечели първия си трофей от турнир от Големия шлем в Ню Йорк, днес започна с победа на Australian Open  надигравайки Робин Хаасе с категоричното 6-3, 6-1, 6-3.

След двубоя британецът сподели, че все още е нервен, преди да излезе на корта за подобен двубой, но е щастлив от начина, по който е играл и резултата от мача.

“Едно добро начало. Условията бяха доста различни от тези в последните 4-5 дни. Кортът се държеше различно, стори ми се по-жив, раздвижен.”

“Мисля обаче, че си свърших добре работата – диктувах темпото от самото начало на разиграванията и не предоставях много възможности. Започнах добре годината в Бризбейн, но на турнир от Големия шлем винаги е трудно. Трябва да се фокусираш максимално добре, да ограничиш глупавите грешки. Днес се справих добре.”

“Хубаво е да започнеш този турнир с такава победа. Разбира се, че бях нервен. Не мисля, че има играч, в когото да няма нерви. Но нервите могат да бъдат и нещо добро. Ако не си нервен, значи не искаш победата достатъчно.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>