Нова впечатляваща победа за Ноле

Защитаващият титлата си шампион Новак Джокович (Head Graphene Speed Pro) записа 16-ата си поредна победа в Мелбърн и се класира за III кръг на Откритото първенство на Австралия. Сърбинът се наложи с изразителното 6:1, 6:2, 6:3 над една от надеждите на американския тенис Райън Харисън.

Особено внушителна бе преднината на сърбина в първия сет, който продължи едва двадесетина минути. През втората и третата част световният №1 намали темпото и позволи на снажния американец да запише няколко гейма на сметката си, с които да напусне турнира по-достойно.

„Много важна победа за мен. Опитах се да остана фокусиран от първата до последната точка. Още когато излязох на корта си казах, че трябва да пробия рано в първия сет и се радвам, че се получи. След силния старт получих психологическо предимство и ми беше по-лесно във втория и третия сет”, коментира Джокович.

„Харисън е обещаващ тенисист но не мисля, че днес показа най-доброто от себе си. Нормално е, той е млад, не всеки един му се случва да играе на централния корт пред толкова много хора. Спомням си моят първи двубой тук, т.е. не искам да си го спомням, защото загубих с  6:0, 6:1, 6:2 от Марат Сафин, който в последствие спечели турнира”, коментира още сърбинът.

В трети кръг Новак Джокович ще получи и първото си по-сериозно предизвикателство в турнира. Световният №1 ще трябва да спори с ветерана Радек Щепанек, който по пътя си отстрани Виктор Троицки и Фелисиано Лопес.

Отличната форма на Щепанек е още от края на миналия сезон, когато бе с основна заслуга за триумфа на Чехия за Купа „Дейвис”.

До момента Джокович и Щепанек са се срещали 8 пъти, като сърбинът води със 7:1 победи. Единствената победа на чеха е от далечната 2006-а година. За последно двамата премериха сили на Уимбълдън 2012, а Ноле се наложи с 3:1 сета.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>