Ноле без загубен сет

Шампионът от последните две години Новак Джокович (Head Graphene Speed Pro) записа своята 17-а поредна победа на Australian Open, а този път негова жертва стана ветеранът Радек Щепанек. Ноле, който от началото на турнира не е загубил сет, и днес спази традицията, но определено това бе най-тежкият му мач, завършил в крайна сметка с 6-4 6-3 7-5.

Двубоят противопостави двама тенисисти с коренно различен стил на игра – Щепанек със своите непрестанни атаки на мрежата, перфектни волета и стремеж към съкращаване на точките срещу Джокович с впечатляващия си ретур и стабилност от основната линия, както и желанието му да не избързва и бавно, но сигурно, да печели предимство в разиграванията.

Мачът се превърна в качествена и атрактивна битка, в която опитният чех се опитваше всячески да разнообразява играта и да не дава възможност на противника си да влиза в дълги разигравания, а на мрежата представянето на  Щепанек бе истинско удоволствие за окото. Ноле отговори със серия от страхотни минаващи удари и опитваше да задържа противника си на задната линия с дълбоко пласиране на топката в дъното на корта, а крайният резултат от всичко това бе здрава битка и куп красиви отигравания.

Голяма част от срещата бе изключително оспорвана, но все пак постоянството и класата на Джокович си казаха думата, а резултатът бе по един пробив във всеки един сет – първият се реши при резултат 5-4, когато Ноле за първи път в мача спечели подаването на противника си, а във втората част ключовият момент бе в осмия гейм, когато сърбинът отново проби, а след това не трепна, сервирайки за преднина от 2-0 сета.

Въпреки сериозното изоставане в резултата, Щепанек нито за момент не намали оборотите и продължаваше да дава всички от себе си. На старта на третата част чехът измъкна подаването си след 17-минутна битка, малко след това отрази още няколко точки за пробив, за да се стигне до 4-3 в негова полза и в този момент Щепанек бе този, който получи шанс да спечели подаването на противника си. Бе ред на Джокович да покаже здрави нерви и да се измъкне от тежката ситуация, а при  5-5  достигна до общо седмата си точка за пробив в сета. Този път Ноле не сгреши, а в следващия гейм бе безпощаден, сервирайки за място в четвърти кръг.

Показателно за шоуто, което двамата направиха, бе реакцията на публиката – аплодисменти от изправените на крака зрители не само за победителя, но и за далия всичко от себе си Радек Щепанек.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>