Слоун Стивънс спря Серина!

19-годишната сензация Слоун Стивънс (HEAD Radical) спря една от големите фаворитки на “Australian Open” – Серина Уилямс, още на четвърфинала.

Младата американка не се уплаши от петкратната победителка в турнира и се наложи с 3:6, 7:5, 6:4 в страхотен мач продължил 2 часа и 16 минути. Стивънс бе абсолютно равностойна на по-именитата си съперничка, която пък почувства болки в гърба в края на втория сет и може би и това също повлия за представянето и до края на двубоя.

Мачът започна много равностойно, като всяка от тенисистките печелеше подаването си до 4:3 в полза на Уилямс. Тогава сервисът на Стивънс се пропука и Серина стигна до пробив за 5:3. След това тя спечели и своето подаване и затвори сета при 6:3 в своя полза.

Вторият сет започна с пробив на Уилямс и бързи два гейма в нейна полза, но това не сломи Стивънс и тя спечели три поредни гейма, за да доведе нещата до обрат за 3:2. След това двете си размениха по още един гейм преди младата американка да направи втория си пробив в мача за 5:3. Тя имаше шанс и да затвори сета при своето подаване, но изпусна сетбол и след това допусна връщане на пробива за 4:5. Тогава обаче Серина почувства болки в гърба, които като че ли нарушиха баланса й в следващите геймове. Така Стивънс се възползва от открилата й се възможност и спечели втория сет със 7:5.

Третият сет се върна в познатото русло като всяка от състезателките печелеше своите сервис-геймове до 3:3. Тогава след много завързан гейм Серина проби за 4:3. Още в следващия гейм обаче пробивът бе върнат от младата тенисистка, която след това спечели и своето подаване за 5:4. Така следващият гейм се оказа решителен за изхода на мача, но Уилямс тръгна лошо и допусна да се стигне до 15:40 и мачбол за Стивънс. Младата американка се възползва от отворилия й се шанс и принуди Серина да прати топката в мрежата за крайното 6:4.

С тази победа Стивънс се класира на първия си полуфинал на турнир от Големия шлем, където ще се изправи срещу световната номер едно Виктория Азаренка.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>