Мъри:В никакъв случай не ме очаква лека задача

Анди Мъри сложи край на мечтите на Роджър Федерер за спечелване през тази година на рекордна пета титла на Australian Open, побеждавайки го в петсетов двубой, продължил точно четири часа.

“Беше много тежък мач и определено съм щастлив от успеха. Имаше много върхове и спадове в играта и на двама ни. След четвъртия сет той отиде до съблекалните, а в това време успях да събера мислите си и да се поставя отново в печеливша позиция. Разсъждавах над това какво ми носеше успех в началото на мача и се радвам, че го повторих в петия сет. Не, не мисля, че съм доминирал. Просто си свърших добре работата.”, сподели щастливият победител.

“Радвам се, че спечелих първия си мач срещу Федерер на турнири от Големия Шлем, защото в миналото имах някои тежки загуби. Със сигурност ще се срещаме още на подобни турнири и е добре да знам, че веднъж вече съм го побеждавал”, добави Мъри, който след това бе помолен да коментира ситуацията в края на четвърти сет и учудената си физиономия  след гневната реакция на Федерер, насочена към него.

“Всеки ден в тениса се случват подобни неща. Но това направо си бе мило обръщение в сравнение с нещата, които се казват във футбола или баскетбола. Няма значение каква точно бе репликата. Това е индивидуален спорт, често превръщащ се в битка между двама мъже, така че не е станало кой знае какво. Няма проблеми между нас. Стига сте ме питали какво точно е казал. Искате да направите от мухата слон”, приключи темата Мъри след куп въпроси на жадните за сензация журналисти.

“Не, не съм съгласен с вас, че има някаква голяма промяна в играта на Федерер, след като вече е на 31 години. Той все още удря топката изключително чисто. Кордажът му е наплетен много меко, топката лети с много топспин и в същото време е много бърза. Използва ли слайс, топката е много ниско до корта. Все още сервира много, много добре, а при тенисистите, наближаващи края на кариерата си, сервисът е първото нещо, на което нивото започва да спада. А той сервира много добре”, отговори Мъри на въпрос дали според него има спад в нивото на 31-годишния швейцарец.

Относно предстоящия финал шотландецът сподели, че не очаква да има физически проблеми след днешния петсетов двубой и не знае дали ще бъде нервен на първия си финал на турнир от шлема след триумфа си на US Open. Припомняме ви, че в Откритата ера на тениса никога досега тенисист не е печелил титла на още следващия турнир от Големия Шлем след първия си трофей на подобно ниво.

“Нямам представа дали ще съм нервен. Ще разберем, когато изляза на корта. В никакъв случай не ме очаква лека задача. За Новак кортът на Australian Open е идеалната настилка за неговия стил на игра, така че съм наясно колко тежък мач ме очаква. Не мисля, че са чак толкова важни загубата ми от него на миналогодишния Australian Open или пък победата ми на US Open. Най-важно е кой как ще излезе за този мач и дали ще покаже най-доброто, на което се способен.

Не съм съгласен, че тук в Мелбърн кортовете са кой знае колко по-бавни в сравнение с Ню Йорк. Да, по-бавни са, но през този сезон топката лети значително по-бързо в сравнение с минали години”, завърши Анди Мъри.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>