Джокович: Невероятно е!

Новак Джокович (Head Graphene Speed Pro) спечели за рекордна трета поредна година трофея на Australian Open, надигравайки Анди Мъри (HEAD Radical) и изравни Агаси (HEAD) и Федерер, които до този момент  имаха по четири титли в Мелбърн – рекорд в Откритата ера на тениса. Именно Андре Агаси бе човекът, връчил трофея на Джокович на тазгодишното издание на  турнира.

“За мен бе голяма чест и удоволствие. Той е един от онези тенисисти, които промениха самата игра. А и не само играта, но и начинът, по който хората гледат на нея. Андре Агаси е легенда в нашия спорт и е спечелил всичко – златен медал на Олимпиадата, титли от Големия Шлем… всичко. Освен това той бе един от първите, които започнаха да залагат предимно на разиграванията от основната линия. Повечето тенисисти преди него предпочитаха сервис-воле. Точно той стартира тази промяна и постепенно турнирите започнаха да се печелят от състезатели, играещи предимно от основната линия”, коментира Ноле, който след това бе попитан дали смята, че и той е от онези играчи, променящи тениса.

“Това го оставям на вас да прецените дали е така или не. Аз просто се опитвам да играя със 100% отдаденост, любов, страст, а също така се стремя да се забавлявам. Аз съм само на 25 години и вече спечелих шест титли на турнири от шлема, както и много други трофеи. Невероятно е! Ще се опитам да се насладя на момента, а утре ще мисля за това, което предстои”, отговори Ноле.

А каква е следващата голяма цел пред Джокович? Може би титла на Ролан Гарос и кариерен Голям Шлем? “Към този момент най-голямата ми цел е да се насладя на тази победа. В живота човек не среща много възможности да спечели турнир от шлема, а в тениса това е върхът, който можеш да достигнеш. Така че сега просто ще се опитам да се насладя на момента в компанията на хората, които обичам и ценя най-много – семейството, приятелите и екипа ми. А после следва купа “Дейвис”, сезона на клей и до Ролан Гарос има 4-5 месеца. През миналата година стигнах до финала и с Рафа направихме страхотен мач, но той винаги е фаворит на тази настилка и е най-голямото предизвикателство, което можеш да срещнеш на клей. Но все пак мисля, че имам шанс да спечеля, ако продължавам да играя така.”

Джокович бе помолен да коментира и рекорда си от три поредни титли на Australian Open. “Просто четейки и гледайки имената на победителите в последните 50-100 години, изписани на трофея… невероятно е, че и моето е там. А това, че го направих в три поредни години, за мен е страхотно постижение”, каза още Ноле.

“И за финал, на Мастърса в Лондон има малка традиция при която на последната пресконференция подарявам шоколад на всички присъстващи журналисти. Искам да започна новата година по същия начин и нека да ни е все така сладко”, завърши Джокович.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>