Мъри: Трябва да се подготвя максимално добре, за да спечеля Ролан Гарос

През изминалия сезон Анди Мъри (Head YouTek IG Radical Pro) триумфира на Олимпийските игри в Лондон и завоюва първата си титла на турнири от Големия шлем, а след достигането си до финала на Australian Open шотландецът смята, че има шанс да спечели и Откритото първенство на Франция.

Клеят определено е настилката, на която Мъри постига най-слаби резултати, а статистиката е повече от показателна. В цялата си кариера световният №3 е изиграл общо 39 финала на ниво АТР, нито един от които не е бил на турнир, провеждащ се на клей. Освен това на тази настилка шотландецът е изиграл 77 двубоя, 30 от които завършили със загуба, а на Ролан Гарос само веднъж е достигал до полуфинал през 2011 г. Тогава по пътя си срещна само един тенисист от Топ 20 – Виктор Троицки.

“Вярвам, че имам шанс да спечеля Откритото първенство на Франция, но за да го направя, ще трябва да се подготвя максимално добре”, отпимистично заяви Мъри.

“Именно поради тази причина реших да пропусна двубоя между Великобритания и Русия за купа “Дейвис”, но определено ще играя на срещата през септември.

През последните няколко години осъзнах, че играя най-добрия си тенис, когато имам достатъчно време за подготовка преди даден турнир. Затова няма да участвам на никакви турнири до Индиън Уелс и Маями. Сезонът на клей е много важен за мен. Това е настилката, за която ми трябва най-много време да се приспособя”, завърши шотландецът.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>