10 медала за HEAD в Шладминг

Лигъти триумфира и на гигантския слалом и грабна трети  златен медал, спечелвайки преди това състезанията в супергигантския слалом и суперкомбинация и прибавяйки десети медал за отбора на HEAD от световния шампионат в Шладминг 2013. От 45 години насам това е първият ни шампион с три златни медала от едно световно първенство.


“За това дойдох! Исках победа в гигантския слалом” – сподели Лигъти, добавяйки: ” … това е сбъдната мечта и може би най-добрата ми състезателна седмица през живота ми!”

Ана Фенингер не  пропусна последния си шанс за медал на това световно и  осугури на отбора на HEAD бронзов медал в женската надпревара на гигантския слалом с общо време 2:09.24.

Преди това тримата бунтари на HEAD – Тед Лигъти, Готие Дьо Тесиер и Аксел Лунд Свиндал покориха почетната стълбица, спечелвайки медалите в състезанието по супергигантски слалом.

Американката Юлия Манкузо успя да вземе петия си медал от световно първенство, след като се пребори с гъстата мъгла на писатата и финишира трета, грабвайки бронза при жените в напреварата по супергигантски слалом.

Челните места заедно със златото в състезанията по суперкомбинация и при мъжете и при жените отново е в сметката на отбора на HEAD бунтарите благодарение на Мария Хьофъл-Рийш и Тед Лигъти.

„Бях много очудена, че успях да победя Тина в слалома! Това ме прави изключително горда!” – сподели Рийш, която по-късно в надпреварата в Шладминг взе и за бронза в спускането, присъединявайки се към Аксел Лунд Свиндал, който прибави втори медал в сметката си и то златен с общо време 2:01.32 след финала по спускане при мъжете.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>