Шарапова ще се бори с Вожняки за титлата при жените

Мария Шарапова (HEAD YouTek Graphene Instinct) ще се изправи срещу Каролин Вожняки на финала на турнира в Индиън Уелс.

След като на четвъртфиналите на турнира една след друга се отказаха първо поставената под номер 1 в основната схема Вика Азаренка, а в последствие и Сам Стоусър за Вожняки остана единствено да победи първата ракета на Германия Анжелик Кербер на полуфинала и тя го стори в три сета. Шарапова от своя страна изигра всеки един мач като имаше трудни съпернички в лицето на Ерани на четвъртфинала и показващата сериозен прогрес Мария Кириленко на полуфинала. Маша победи и двете без да загуби сет и заслужено достигна до финала на Индиън Уелс за втора поредна година.

Двете тенисистки имат 8 мача помежду си като Шарапова е спечелила 5 от тях. Интересното е, че последната победа на Вожняки датира от 2011 година и е постигната именно на турнира в Индиън Уелс, който в последствие датчанката печели. Днес обаче Маша изглежда в топ форма и определено ще иска да спечели този турнир след като загуби на финала миналата година от Вика Азаренка. УСПЕХ МАША!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>