Шарапова е новият шампион на Индиън Уелс

Мария Шарапова (Head YouTek Graphene Instinct)  спечели турнира с награден фонд почти 5 000 000 $ в Индиън Уелс. Head бунтарката се наложи безпроблемно над датчанката Каролин Вожняки във финалната среща. За по малко от час и половина, в два къси сета (6-2 6-2), Маша успя по най-добрия начин да докаже удивителните си качества на корта и благодарение на тях и своята нова Graphene Instinct вдигна трофея над главата си след мача, нещо което не успя да стори миналата година на финала срещу Азаренка.

Шарапова успя да стигне до пробив още в първия гейм на мача и така след поредица от пробиви тя не изпусна инициативата до края на мача, като взимаше сетовете  удобно на свой сервиз. Играта на Вожняки бе разбита от мощните  дълбоки ретури  на Шарапова, които в повечето случаи бяха перфектно пласирани по основната линия. В голяма част от разиграванията датчанката бе максимално притисната и просто връщаше топката в полето на противника. Освен всичко друго рускинята изпълняваше стабилен първоначален удар и дори в случаите, в които изоставаше, успяваше да се върне в гейма и да го спечели.

В надпреварата при мъжете Рафаел Надал успя да обърне седмия в световната ранглиста Хуан Мартин Дел Потро в трисетов трилър. Първата ракета на Аржентина изпусна своите шансове да триумфира за първи път на Masters турнир.

В двойките при мъжете братята Браян отново показаха, че са фактор, с който всеки трябва да се съобразява. Те победиха тандема Хюи/Янович в шампионски тайбрек. При дамите най-добра двойка се оказаха Екатерина Макарова и Елена Веснина, които въпреки че не бяха фаворитки победиха далеч по-опитните от тях Надя Петрова и Катерина Среботник отново в шампионски тайбрек.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>