Хаас спря Джокера, Гаске и Бердих се срещтат на четвъртфинала

Световният номер 1 Новак Джокович (HEAD YOUTEK GRAPHENE SPEED) изненадващо приключи участието си на турнира в Маями след като загуби от Томи Хаас (HEAD YOUTEK PRESTIGE ). В два сета германецът успя да пречупи съпротивата на Ноле, който изобщо бе беше на познатото ни ниво. Още в самото начало многото грешки на сърбина позволиха на Хаас да направи два пробива и да спечели първата част с 6-2. Във втория сет бе малко по-интригуващо тъй като по средата му играта на Head бунтаря се стабилизира и той се върна в мача. При резулат 4-4 обаче Хаас проби и затвори сета, а с него и мача с резултат 6-4 във втория. След тази си победа германецът се класира за четвъртфинал срещу французинът Жил Симон, среща която обещава да бъде доста интересна.

Не по-малко интригуващ ще бъде и сблъсъкът между Ришар Гаске (HEAD YOUTEK EXTREME) и Томаш Бердих (HEAD YOUTEK GRAPHENE INSTINCT). Бердих имаше леки колебания в началото на турнира, но се класира за този четвъртфинал след стабилна игра и победа над Сам Куери с 6-1 6-1. От своя страна Гаске имаше трудности с Нико Алмагро, но все пак обърна мача в своя полза след изоставаше с сет. Гаске и Бердих са играли 8 пъти помежду си като резултатът е равен 4-4, а като победител от последната среща на Индиън Уелс излезе чехът.


Ето всички четвъртфинални срещи на турнира при мъжете:

Ришар Гаске – Томаш Бердих

Томи Хаас – Жил Симон

Марин Чилич – Анди Мъри

Давид Ферер – Юрген Мелцер

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>