Анди е новият шампион на Маями

Анди Мъри спечели финала на  турнира от Мастърс сериите в Маями. Шотландецът се наложи с 2:6, 6:4, 7:6 (1) над Давид Ферер и така грабна втората си титла за сезона, след тази в Бризбейн в началото на годината. Победата не дойде лесно като в края на третия сет Мъри отрази мачбол при 6-5 в полза на противника.

Анди започна мача колебливо и лесно даде първия сет, но след това успя да редуцира голяма част от грешките в играта си и осъществи пълен обрат. Освен титла, точките спечелени от  Мъри ще го изкачат на второ място в ранглистата на АТР, която ще бъде обновена в понеделник.

Развитието на мача бе доста интересно и във втория сет. В него Мъри бе по-концентриран и при 4-4 успя да пробие което му донесе и успеха във втората част. Решителният трети сет започна с 6 поредни пробива, а първият, който успя да вземе подаването си бе Ферер – 4:3. Няколко гейма  по-късно обаче Мъри успя отново да  поведе с 5:4. Сервирайки за мача британеца се пропука и даде шанс на Ферер да остане само на гейм от победата и  да поведе с 6:5. При този резултат испанецът получи и сетбол, но реши да спре в средата на разиграването и да поиска “ястребово око”, което се оказа огромна грешка за него. В последна сметка Мъри се спаси и докара нещата до тайбрек, поведе 4-0 и това се оказа достатъчно за победата.

За Анди Мъри това бе 40-и финал в кариерата  и  26-та  титла , в това число и 9 от “Мастърс 1000″ категорията.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>