Най-добрите ще мерят сили в Монте Карло

На 13 април в Монте Карло ще започне сезонът на клей при мъжете. Във високо платения турнир участие ще вземат най-добрите в света. Девет играчи от Топ 10 ще мерят сили като единственият отсъстващ от “големите” ще бъде Роже Федерер. Швейцарецът и Хуан Мартин Дел Потро бяха единствените от челната десетка, които не дадоха заявка за участие, но въпреки това организаторите на турнира предоставиха една от четирите WC на аржентинецът. Уайлд кард получи също и екстравагантният французин Гаел Монфис, въпреки че се намира извън Топ 100 в ранглистата на ATP.

С нетърпение очакваме и представянето на HEAD ракетите в турнира. След като спечели турнира в Маями и се изкачи до второто място, Анди Мъри определено ще е има амбиция да се представи добре и в този турнир. Разбира се, наличието на имена като Джокович, Бердих, Гаске, Симон, Чилич и Хаас ни гарантира един вълнуващ турнир, с големи очаквания той да бъде под диктовката на HEAD бунтарите.

Първата ракета на България Григор Димитров също ще започне сезона на клей в Монте Карло. При всички положения Григор няма да играе квалификации, а ще започне директно в основната схема, но при наличието на всички тези звезди, няма да бъде поставен, тъй като такива са единствено най-добрите 16. Към момента Гришо е на 35 място в ранглистата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>