Шарапова победи Шафаржова в тричасов трилър в Щутгард

Мария Шарапова (Head YouTek Graphene Instinct) премина трудно първото си препятствие на турнира на клей в Щутгард -Porsche Tennis Grand Prix  .

След повече от 3 часа игра и тайбрек във втория сет Маша все пак наложи волята си над прекрасно играещата тази вечер Люси Шафаржова.

Още първият сет бе много оспорван още от самото си начало и вървеше гейм за гейм. Шарапова все пак успя да реализира така нужният и пробив за да затвори сета с 6-4 в своя полза

Втората част започна малко слабо за Маша и чехкиннята имаше шанс да поведе с 4-0, но след като обърна резултата в гейма, Шарапова успя да докара нещата до 6-6, като преди това изоставаше изоставаше с 5-2. В тайбрека рускинята допусна няколко грешки които се оказаха достатъчни за Шафаржова да го спечели и да вкара мача в трети сет.

При резултат 3-2 в третата част Шарапова успя да запише първия пробив в сета а след това и да го затвъди с за 5-2 в своят полза. Още в следващия гейм Маша получи няколко мачпойнта, но не успя да пробие противничката си, за сметка на което взе следващия гейм, както и мача.

Маша ще трябва да защитава титлата си на турнира от миналата 2012 година, но преди това ще трябва да премине през следващата си съперничка – сръбкинята Ана Иванович, която победи Надя Петрова в предишния кръг.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>