Хаас с победа на домашния турнир в Мюнхен

HEAD бунтаря Томи Хаас (HEAD YOUTEK IG PRESTIGE)  спечели трета последователна титла в Германия. Този път той триуфира в Мюнхен на BMW Open. Предните две титли на Хаас на родна земя датират от 2009 и 2012 на турнира на трева в Хале.

35-годишният Хаас бе на финал срещу сънародника си Филип Кошрабер на клея в Мюнхен. По-малко от 90 минути бяха нужни на Хаас за победата с 6-3 7-6(3) и спечелването на 14-тата му титла от ATP виригата. Благодарение на тази си победа опитният германец се изкача до 13-тото място в световната ранглиста.

“Това е невероятно чувство! Това е едно от тези важни събития в кариерата за които винаги съм мечтал. Да постигна това толкова късно в кариерата си е много важно за мен. Знаех че ще бъде трудно и знам, че това е една бе една от последните ми възможности за титла. Така че, дадох всичко от себе си.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>