Серена пак надви Маша…

Серена Уилямс спечели турнира в Мадрид след като победи Мария Шарапова (HEAD YouTek Graphene Instinct MP) в два сета 6-1 6-4. След като победи на полуфинала Ана Иванович с 6-4 6-3 и не бе губила сет до финала на турнира Маша имаше шанс при победа да измести Серена от първото място в световната ранглиста.

Все пак американката запази челната си позиция и продължава да бъде препъни камък за Маша във всеки турнир. Стартът на мача се оказа изключително труден за Маша. Уилямс успя да пробие твърде бързо, както и да затвърди преднината си с помощта постоянния сервиз, с който разполагаше в подаванията си. При 4-0 в маратонски гейм Шарапова спечели първия си гейм в мача. Серена за пореден път нямаше проблеми от начален удар и поведе с 5-1,а в края на сета отново поведе 40-15 при сервиз на Шарапова и успешно затвори първия сет с резултат 6-1.  Втората част Шарапова започна по-стабилно. Двете си размениха по два гейма, последвани от продължителни разигравания и спасени точки за пробив. Стигна се до ново равенство при 4-4, а следващите два гейма бяха спечелени от Серена, с което тя взе за втора поредна година турнира в Мадрид. Двете лидерки в световната ранхлиста не разполагат с почти никакво време за почивка. И двете ще играят на поредния турнир от категория Premier в Рим. Този път е ред на Мария да защитава титлата си от миналата година.

Теоретичните промени на върха в ранглистата ще са възможни единствено ако Серена отпадне сравнително рано на турнира в италианската столица.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>