Все по-близо до основната схема на Ролан Гарос

След тегленият днес жребий в Париж се разбра, че  първата ракета на България Цветана Пиронкова (HEAD YouTek Graphene Instinct MP) ще стартира тази година Ролан Гарос срещу 19-годишната канадка Йожени Бушар. До момента двете нямат фициален мач в турнир от календара на WTA.

По-добрата от двете ще се изправи във втори кръг срещу поставената под № 2 в основната схема Мария Шарапова (HEAD YouTek Graphene Instinct MP). Маша ще започне  участието си в Париж срещу Сие Су-Уей от Тайпе . Статистиката между рускинята и Цвети досега сочи четири победи от четири мача в полза на Маша. Тази година  Пиронкова ще участва за 8-ми път на Ролан Гарос, като четири пъти е достигала до втори кръг.

Както стана ясно, друг от HEAD бунтарите – Анди Мъри (HEAD YouTek Radical PRO) няма да взема участие на турнира поради травма в кръста, която получи в Рим. В интервю Анди сподели, че се извинява на организаторите и благодари за подкрепата -”Много трудно решение бе да не играя в Париж, тъй като винаги ми е харесвало да участвам в този голям турнир, но след различните медицински процедури така и не ми се отдаде възможност да вляза в необходимата форма.”

Няма как да се пропусне и факта, че на първата ни ракета при мъжете Григор Димитров се възлагат големи надежди. Хасковлията влиза под № 28 в основната схема и в първи кръг ще срещне левичаря от  Колумбия Алехандро Фала.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>