Кузнецова отново на четвърфинал със Серена в Париж

Светлана Кузнецова (Head YouTek IG Extreme Pro) победи първата ракета на Германия – Анжелик Кербер с резултат 6-4 4-6 6-3.

Рускинята бе по-убедителна още от първия сет, в който имаше доста възможности за пробив. Въпреки това първият такъв бе в полза на германката, моментално обаче върнат от Кузнецова. В края на първата част тя на свой ред проби подаването на  противничката си и затвори с 6-4.

Във следващия сет рускинята проби рано, но изпусна инициативата, от което се възползва Кербер и изравни резултата в сетовете. В решаващия сет Кузнецова бе безапелационна, като тотално надиграваше противничката си и с добре пласирани удари и стабилност от основната линия направи няколко пробива и надделя с 6-3, с което си осигури участие на четвъртфинал.

Там тя ще срещне може би най-трудния съперник в лицето на Серена Уилямс. Американката победи Роберта Винчи (Head YouTek IG Extreme Pro) днес в два сета с 6-1 6-3. Италианката оказа сериозна съпротива на Уилямс, но въпреки това мощта на Серена се оказа решаващия фактор за изхода от мача.

Уилямс и Кунецова са играли осем пъти помежду си. Интересен е фактът, че двете играха на същата фаза (четвърфинал) и на същия турнир през 2009, когато след много оспорван трисетов мач Кузнецова побеждава с 7-6 (3) 5-7 7-5!

Светлана Кузнецова и Роберта Винчи излезнаха на кортовете със специалното (HEAD) RED издание сак в знак на подкрепа на каузата на HEAD и (RED) за борба срещу СПИН.

Специалната HEAD (RED) тенис серия, с която ще изленат всички HEAD звезди на кортовете на Ролан Гарос - вижте повече тук

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>