Шарапова отстъпи пред силата на Серена във финала на Ролан Гарос

Серена Уилямс  спечели Откритото първенство на Франция – „Ролан Гарос”, след като победи Мария Шарапова с 6:4, 6:4 на финала в Париж.

Маша не успя да спечели титлата от Париж за втора поредна година. Миналия сезон рускинята допълни своя „Кариерен шлем”, но този път нямаше шанс във финала  пред Серина.

Шарапова  успя да измъкне първия гейм, въпреки че изоставаше 40:0. Това още повече надъха рускинята и тя успя да пробие и дори имаше 2 поредни точки за преднина 3:0. Играта на Серина Уилямс се промени буквално в рамките на 10 минути и печелейки 4 поредни гейма американката докара нещата до  4:2.

Маша не се предаде и притесни съперничката си, успявайки да изравни резултата за 4:4. Шампионката от миналата година хвърли сериозни усилия, за да изравни резултата, но много лесно позволи на Серена отново да пробие, този път за 5:4, след което да сервира за сета и го спечели за около 50 минути.

В началото на втория сет Маша отново бе опряна до стената, но все пак не изоставаше фатално след първите три гейма. От своя страна американката сервираше много силно, като почти не даваше на съперничката да влиза в разигравания, а и на Шарапова и беше трудно да достига но точки за пробив.Ранния пробив във втория сет се оказа последен до края на мача, който Уилямс спечели с 6:4, 6:4.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>