Бердих победи Симон след тричасов двубой

Томаш Бердих (HEAD YouTek IG Graphene Instinct MP) успя да наклони везните на статистиката в своя полза (вече  3-5 победи срещу Жил Симон ) след като премина през почти тричасов мач в полуфиналната фаза на откритото първенство на Тайланд, с общ награден фонд от 608,000 $.


Жил Симон (HEAD YouTek IG Prestige MP) спаси 4 сет пойнта в десетия гейм на първия сет и изоставаше с 5-3 в тайбрека преди да спечели четири поредни точки за да спечели сета.

Бердих отвърна с 3-0 гейма във втората част и проби в единадесетия гейм на решаващия сет. Въпреки, че трябваше да обръща от 0-40 в последния гейм преди да сервира за мача, Томаш успя да стигне до 3-тия си ATP финал за годината.


Знаеш, че мачовете с Жил ще бъдат дълги – това е играта му. Обича дългите разигравания, с който се опитвах да се справя днес. Последния гейм беше много дълъг, много тежък, но сервисите ми помогнаха да го завърша.” – сподели Бердих, който ще се изправи срещу канадеца Милош Раонич във финалната фаза.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>