Шарапова грабна титлата в Мадрид след невероятен обрат над Халеп

sharapova_madid-2014

Мария Шарапова (HEAD YouTek IG Grahene Instinct) се завърна в играта след неудовлетворителния старт на мача и успя да победи Симона Халеп с 1-6, 6-2, 6-3 в испанската столица.

Мария, коят загуби миналата на същата фаза от трунира от Серена Уилямс, се пречупи в първия сет, където успя да задържи подаването си само веднъж.

Сервиса на Халеп обаче не издържа във втория, а Шарапова започна да цели линиите и да затруднява максимално румънката. HEAD бунтарката реализира и двете си точки за пробив за да изравни резултата. В третия сет Шарапова стигна до два ранни пробива, като въпреки че даде най-доброто от себе си, Халеп върна само един от тях.

11 поредни мача на клей без загуба и втората поредна титла за сезона (общо 32 в кариерата).

От Ролан Гарос 2011 Шарапова има 47 победи и едва 3 загуби.

” Не знам как успях да се измъкна. Миналата година ми се размина, днес първият сет не беше въобще добре, но знаех, че нищо не е свършило, докато не се изиграе и последната точка.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>