Пиронкова стартира безупречно в Линц

Първата ракета на България – Цветана Пиронкова (Head Graphene Instinct) започна с победа участието си в турнира на закрито от категория  International в  Линц . В  първи кръг Цвети се наложи безапелационно над Лиза-Мария Мозер от Австрия след около час игра. Краен резултат 6-2 6-3.  

“Съжалявам за зрителите, които подкрепят своята любимка. Мисля, че се представих добре. С изключение на последния гейм, в който не бях на ниво. Всъщност е по-лесно да играеш срещу някого, когото не познаваш. Тогава се концентрираш максимално и показваш най-добрата си игра. Тук обстановката е чудесна. Централният корт е много хубав. Благодаря на публиката за подкрепата” сподели пловдивчанката след срещата.

cveti_linc

С победата си Пиронкова си осигури сблъсък с  водачката в схемата Южени Бушар при условие, че канадката се справи с представителката на домакините и номер 100 в ранглистата – Патрициа Майер . Двубоят от втори кръг на Цвети  ще бъде в четвъртък.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>