Бердих срещу Гришо в спор за титлата в Стокхолм

Томаш Бердих  (Head Graphene Instinct) ще излезе в битка с първата ракета нас България - Григор Димитров в спор за титлата от АТР 250 турнира на твърди кортове в Стокхолм. В шведската столица Димитров защитава титлата си от миналия сезон, а освен това залогът е огромен и за двамата в желанието им да се класират за заключителния турнир на осемте най-добри в Лондон.

berdih_grisho

Бердих ще се бори с отрицателния си баланс във финали. Чехът има титла  през настоящия сезон след като триумфира в Ротердам, а през годините само веднъж е печелил повече от една титла – през 2012-а. Последния финал на Бердих бе през септември срещу Новак Джокович (Head Graphene Speed) в Пекин.

berdich
Защитаващият трофея си в Стохолм Димитров води с 3:1 победи в директните сблъсъци с Бердих. Две от тях са на твърди кортове. Единственият успех на чеха дойде този сезон на клей в Мадрид.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>