Шарапова срещу Серена в спор за титлата на Australian Open

Поставената под №2 в основната схема на Australian OpenМария Шарапова (Head Graphene Instinct) отново е на финал в Мелбърн. Тя спечели в изцяло руския сблъсък срещу Екатерина Макарова в два сета след близо час и половина игра. Краен резултат  6-3 6-2!

sharapova

Маша ще играе за четвърти път за титлата на турнира от Големия шлем. Тя спечели титлата през 2008 година и игра финали през 2007 и 2012-а.

masha

Срещата премина под доминацията на Шарапова и след като взе първата част успя и да стартира следващия сет с пробив в своя полза. Нещата станаха и още по-неприятни за Макарова, след като допусна още един брейк. 26-годишната рускиня прекъсна негативната серията от шест поредни загубени гейма едва при 1:4 за Маша. Макарова сервираше за оставане в двубоя при 1:5 и се справи със задачата. Head бунтарката обаче не пропусна възможността да затвори мача в своя полза, а с това и да си осигури място на финала. Това бе 22 победа от 23 мача за Шарапова срещу нейни сънароднички.

Шарапова е изправена пред шанса да прекъсне негативната си серия срещу Серена.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>