Поздравления, Ноле!

Новак Джокович (HEAD Graphene Speed) успешно защити титлата си от Уимбълдън! Във финалната среща световният №1 се наложи над втортия поставен в основната схема на турнира и в ранглистата Роджър Федерер. Краен резултат  7-6 (1)  6-7 (10) 6-4  6-3. 

В повторението на миналогодишния финал Джоко отново победи с разликата, че този път го направи в четири сета. Това беше 40-ти сблъсък между двамата, като победите вече са по 20. За разлика от предходните срещи, днес играта на Федерер не бе на толкова голяма висота, за да затрудни почти безгрешния Джокович.

За сърбина пък това е общо 9-та титла от Големия шлем и трета от Уимбълдън. От началото на годината Ноле неизменно достига до финал на всички турнири от Шлема, като успя да триумфира в Австралия и Англия, но загуби в Париж. Победата над Федерер на финала на Уимбълдън бе успех №200 на Джокович в турнирите от Шлема.

„Доказах на себе си, че отново мога да спечеля Уимбълдън. И въпреки, че това е третата ми титла от Уимбълдън, аз се чувствам така, сякаш печеля турнира за първи път.Когато бях на 14 години живеех в Сърбия и се опитвах да намеря правилния път към професионалния тенис. Ако тогава някой ми беше казал, че на 28 години ще имам 3 титли от Уимбълдън, бих се разписал на секундата. Сега съм на 28, но не се чувствам стар”, коментира Джокович след невероятния финал, който спечели.

wimbledon-djoko2015