Елизабет Гьоргл отново е в страхотна форма; При мъжете Боде е 4-ти, Хийл-5-ти, а Кюш – 6-ти !

Само преди две седмици Елизабет Гьоргл (HEAD) се спаси от падане по време на спускането в Лейк Луис, но свръхусилието й коства скъсване на сухожилие на коляното и лекарската прогноза за три седмици извън пистата, информира Skinews.bg. Интензивната терапия и общата добра физическа подготовка на Гьоргл я върнаха на пистата още миналата седмица в Сен Мориц (11-то място), а в четвъртък, 16-ти декември,  австрийката дори оглави класирането във втората тренировка спускане на пистата Орайлер-Кили.

Лизи завърши с време 1:51.65 и беше с 60 стотни по-бърза от Тина Мазе и със секунда и 6 стотни по-бърза водачката в първата тренировка Мария Рийш (HEAD).  Самата Рийш в сряда записа 1:53.86, докато беше с повече от секунда по-бърза, а Тина Мазе пък подобри представянето си с цели 6 секунди.

Като цяло времената на състезателките във Вал д’Изер бяха значително по-бързи от постигнатите в първото спускане. За това със сигурност помогна слънцето и въпреки мразовитите температури от -16 градуса в началото на тренировката.

Линдзи Вон (HEAD) финишира седма. На американката бе сигнализирано да напусне пистата, след като тя премина около 75 % от трасето, заради падане на предната състезателка, съотборничката на Вон Челси Маршал. Маршал се размина без сериозни наранявания, а Вон трябваше да се върне и да се спусне отново.

В рамките на секунда разлика се подредиха състезателките от трето до десето място.

****************************************

При подготовката на мъжете за стартовете във Вал Гардена-Грьоден, Италия, в четвъртък Боде Милър (HEAD) завърши четвърти с разлика 30 стотни от първия Кристоф Инерхофер.

Първите 15 скиори се подредиха в рамките на секунда от най-доброто време. Дидие Кюш (HEAD), който предния ден финишира първи, в четвъртък бе шести – на стотна от италианеца Вернер Хийл (HEAD).

Водачът в генералното класиране за Световната купа Аксел Лунд Свиндал (HEAD) бе 15-ти.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>