Линдзи Вон спечели Кристалния глобус в супер-комбинацията

Тина Мазе открадна шоуто в последната суперкомбинация за Световната купа в Тарвизио в петък, информира Skinews.bg. След като спечели първия си подиум със сребърен медал на Световното първенство в Гармиш, миналата седмица Мазе постигна още едно второ място в суперкомбинацията в Оре. Днес словенката постигна общо време от двата манша от 2:13.54 минути.

Линдзи Вон (HEAD), която поведе в първия манш – спускането, но в слалома остана втора, само на 18 стотни след Мазе. Водачката в генералното класиране за Световната купа Мария Рийш (HEAD), която водеше и в класирането за суперкомбинацията преди петъчното състезание, завърши трета с разлика от 55 стотни.

Кристалният глобус в суперкомбинацията се решава само в три състезания – във Вал д’Изер, Оре и Тарвизио, на мястото на отменения старт в Сестриере. След като победи във Вал д’Изер, а в Оре завърши шеста, Вон спечели десетия кристален глобус в кариерата си с общо 220 точки от трите състезания. С победата си в петък Тина Мазе измести Мария Рийш и от второто място, събирайки 212 точки, докато Рийш остана с 205 в тази дисциплина.

Вон поведе с 42 стотни пред Рийш след спускането, а Аня Першон (HEAD) беше трета с разлика от 51 стотни. Шведката обмисляше дали да не пропусне втория манш  заради болки в коляното и все пак завърши четвърта с изоставане от 85 стотни. Тина Мазе беше пета след спускането с разлика от 79 стотни. Във втория манш – слалома, Мазе беше със секунда по-бърза от почти всички в състезанието, записвайки 44.60 секунди. С второ време в слалома беше Мария Рийш с време 45.52 секунди, а Вон беше трета за 45.57 секунди.

Вон изоставаше с пет точки от Рийш в класацията на суперкомбинацията преди петъчната битка.

“Знаех, че трябва да рискувам всичко, ако искам да спечеля титлата, а вярвайте ми, наистина исках”, каза Вон. “Борих се много. Определено не карах перфектно, но мисля, че беше най-агресивното ми каране от доста време. Нямам много увереност когато състезанието е слалом. Тренирах добре, но се състезавах наистина зле. Днес се опитах да оставя това зад гърба си и да карам право през вратите и да карам наистина агресивно. Бях наистина щастлива с карането си.”

Рийш, която спечели последната суперкомбинация в Оре, каза че не е очарована от слалома си в петък, но се радва да добави още точки за генералното класиране.

“Не беше най-добрия ми слалом, така че Линдзи заслужи глобуса в суперкомбинацията”, каза Рийш. “Все пак се радвам за резултата от това състезание, особено спускането.”

С 60-те точки, които донесе на Рийш третото място, тя продължава да води с 1576 точки. С 80 точки в плюс от днешното състезание Вон вече има 1400. С днешната си победа Тина Мазе измести Елизабет Гьоргл (HEAD) от третото място в генералното класиране и има 807 точки. Гьоргл стана пета в петъчната суперкомбинация с изоставане от секунда и 74 стотни.

Състезанията в Тарвизио продължават със спускане в събота и супергигантски слалом в неделя.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>