Трети Кристален глобус за Линдзи Вон за три дни ! HEAD отново доминира !

Линдзи Вон (HEAD)спечели третия си Kристален глобус за три дни в Тарвизио, Италия, след като в неделя тя спечели и последното състезание в италианския курорт – супергигантския слалом. За това информира Skinews.bg.

Вон спечели победата с 1:21.75 минути и не беше единствената американка на подиума. Джулия Манкузо изостана само с 23 стотни след сънародничката си, което й донесе четвъртия подиум в тази дисциплина през сезона, включително и сребърния медал от световното първенство преди две седмици. Мария Рийш (HEAD) вече има пет подиума в дисциплината, заедно с победата в Оре и бронзовия медал от световното в Гармиш, стана трета днес с изоставане от 50 стотни.

“Много съм щастлива с днешното състезание и победата”, каза Вон. “Тук съм била втора на два пъти и наистина исках да завърша силно уикенда.”

Вон спечели купата в суперкомбинацията в петък, когато завърши втора след Тина Мазе, а в събота бе отново втора след Аня Персон, но това отново беше достатъчно за купата в спускането.

“Радвам се за карането си,” каза Вон. “Все пак направих грешка, почти пропускан врата след скока в средата, но определено имах много добра скорост от върха до края. Много се радвам и за американския отбор. Подиумът беше почти американски.”

Освен второто място на Манкузо, младата американка Лорийн Рос, която кара за трети сезон в Световната купа и никога досега не е постигала повече от 16-та позиция, освен 10-тото й място на световоното първенство, в неделя тя бе на лидерското място почти през цялото състезание и завърши четвърта на 70 стотни след Вон.

“Много съм разъвлнувана за днешното състезание”, каза 22-годишната състезателка от Орегон. “Нямаше особени трикове на пистата, трябваше просто да си много внимателен по ръбовете, да се опиташ да държиш ските си равни и да носиш скоростта си.

Според Мария Рийш снегът я е позабавил, тя стартира с 22-ри номер, но също беше доволна от финиша си на подиума.

“Нямах късмет с жребия за стартов номер и това имаше значение, но не можеш да влияеш върху това. Трябва просто да го приемеш. Все пак съм на подиума и съм щастлива”, каза Рийш. “Направих една грешка в горната част и съм доволна, че не паднах там, така че това е успех за мен.”

Рийш беше трета и в суперкомбинацията в петък, а в съботното спускане стана шеста. Тя каза, че е очаквала да загуби точки от преднината си пред Вон за генералното класиране, но все пак заяви, че е доволна, че все още води с 96 точки.

“Загубих малко точки, но не прекалено много”, каза Рийш. “Смятах, че ще загубя точки срещу нея, но все още имам почти сто повече. Остават четири технически състезания и две скоростни, шансовете ми не са много лоши, но разбира се битката продължава до края.”

А естествено Вон не планира да се откаже без битка. Тя спечели три кристални глобуса за три дни и това само увеличава решимостта й.

“Три титли за три дни е страхотно постижение”, каза Вон. “Беше страхотен край на сезона засега. Чувствам се наистина релаксирана и щастлива. Точките между мен и Мария за генералното клсиране – определено се доближавам и напрвих доста точки, но все пак тя  все още е в позицията да загуби титлата. Тя има предимството. Ако успея да карам така и в следващите състезания имам шанс. Просто ще продължа битката и ще видим какво ще се случи.”

Аня Першон (HEAD), която спечели първата си титла за сезона в спускането в Тарвизио в събота, не успя да се представи толкова добре и на трасето за супергигантския слалом, подредено от един от шведските треньори, и завърши пета на 72 стотни от победата. Елизабет Гьоргл (HEAD) изостана със 76 стотни, което й донесе шестото място. Тина Мазе стана седма с разлика от 78 стотни.

В генералното класиране Мария Рийш води с 1676 точки, пред Линдзи Вон с 1580 и Елизабет Гьоргл с 893.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>